“Leren is voor sommige kinderen en jongeren lastig. Begeleiding bij het leerproces kan hen helpen een weg te vinden binnen het onderwijs en biedt ze de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen.”

Praktijk Bij De Hand

Mijn naam is Elsemieke Lameijer. Na het doorlopen van de lagere en middelbare school (VWO) van de Vrije School besloot ik Orthopedagogiek  te gaan studeren aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Als specialisatie heb ik gekozen voor kinderen met
leer- en opvoedproblemen en mensen met een beperking. Na mijn afstuderen heb ik de Postmasteropleiding Diagnostiek gedaan.  Al vanaf mijn studietijd begeleid ik kinderen en jongeren zowel gedragstherapeutisch als leerwegondersteunend. 

“The best teachers are those who show you where to look,
but don’t tell you what to see”.

Alexandra K.Trenfor

Eén van mijn speerpunten is het begeleiden van kinderen en jongeren bij hun leerproces, ze verder helpen en ervoor zorgen dat het leren makkelijker verloopt. Het is van groot belang dat de kinderen (weer) plezier gaan beleven in het leren en het naar school gaan.

Ik hoop samen met leerlingen op zoek te kunnen gaan naar oplossingen voor de problemen die ze ervaren. En ze zo de mogelijkheid te bieden om problemen te overwinnen of te verminderen.

In de afgelopen jaren heb ik mijn eigen methode ontwikkeld voor het begeleiden van kinderen in het basisonderwijs. Met behulp van bewegings -,teken- en schilderoefeningen ondersteun ik de kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen. 

Locatie_Uitzicht_PraktijkBijDeHand
Locatie_Aankleding_PraktijkBijDeHand
Locatie_Aankleding_PraktijkBijDeHand
Locatie_Buiten_PraktijkBijDeHand

Begeleiders

Door de begeleiding hoop ik dat kinderen vertrouwen krijgen in het leren en (weer) met plezier naar school gaan.
Orthopedagoog_PraktijkBijDeHand_Elsemieke Lameijer

Elsemieke Lameijer

Orthopedagoog
Een brede begeleidingsvorm met oog voor ieder zijn kwaliteiten en talenten zorgt ervoor dat het leerproces makkelijker verloopt.
Begelijdster_PraktijkBijDeHand_Sophie_Hoving

Sophie Hoving

Orthopedagoog in opleiding
Begeleiding bij het leerproces van kinderen kan zorgen voor meer rust en structuur.
Begelijdster_PraktijkBijDeHand_Jolijn Barendse

Jolijn Barendse

Begeleidster
Zorg en aandacht laten een kind groeien en ik hoop daarbij ruimte te creëren waarin talenten zich kunnen ontwikkelen.

Steffie Roelofs

Orthopedagoog in opleiding en docente
Met rust, aandacht en positiviteit tijdens de begeleiding hoop ik kinderen zelfvertrouwen en plezier in het leren te geven.

Emma Visser

Begeleidster